Hem » Aluminiumfönster Kronfönster Modern – modern stil

Aluminiumfönster Kronfönster Modern- modern stil

Fönster Kronfönster Modern är framtaget för vårt nordiska klimat med syftet att skapa ett fönster med stor ljusöppning. Med raka profiler och slimmad fönsterbåge ger Kronfönster Modern en stabil känsla oavsett om det är vridfönster, sidohängt fönster eller dörr. Den moderna tekniken ger en produkt med minimal energiförlust och generöst ljusinsläpp för alla hus där dagsljuset spelar en viktig roll.

Design och funktion

Vridfönstren har en slimmad fönsterbåge och fönstret är välisolerat. Med Kronfönster Modern får du en känsla av vardagslyx och det lilla extra. Kronfönster Modern utrustas 3-glaskassett och är stilrent.

Garanti och säkerhet

Vridfunktionen kräver minimalt med kraft för att bågen ska svängas runt och beslaget förses alltid med en säkerhetsspärr. Fönstret är perfekt att installera i hem där det finns både barn och husdjur. Vridfönster Kronfönster Modern med aluminiumbeklädnad har marknadens bästa rötskyddsgaranti på hela 30 år.

Varför välja fönster Kronfönster Modern aluminium?

Tillverkade i kvist- och knaggfri fingerskarvad furu

Det är mycket billigare att använda massivt trä när man tillverkar fönster men virket slår sig och tätheten i fönstret blir sämre med tiden. Vilket leder till att kvistar och knaggar kommer att lysa igenom efter ett tag. Detta slipper du hos Kronfönster. Vi har helt valt bort massivt trä ur vår fönsterproduktion – det är bannlyst! Istället använder vi fingerskarvad furu.  Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i virket, sedan skarvas och skiktlimmas träet till hela längder.

Miljövänligt

Energieffektiv tillverkning. Enheterna är målade och lackade med vattenbaserade täcklasyrer, miljöanpassad impregnering och fabriken drivs med den sk. Kretsloppsprincipen. Uppvärmningen och delar av driften sker med  spill och återvinning från fabriken.

Generösa garantier

30 år rötskyddsgaranti.

10 år beslagsgaranti.

10 års glasgaranti.

Extra isolerat

Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket

Hög andel kärnvirke

Air innehåller stor andel kärnvirke för att fönstret ska få en lång livslängd och ett bra skydd mot fukt och tidens tand.

Gediget skydd mot inbrott

Toppbeslag med bakkantssäkring ger ett gediget skydd mot inbrott.

Alla färger som tillval

Vi erbjuder Air i valfria kulörer enligt NCS- eller RAL-standard. Aluminiumplåten lackeras alltid i RAL-färger. Insidan i trä kan lackas i valfri kulör eller laseras.

Fria mått och alla färger som tillval

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader

MODERN PROFIL

Raka profiler med slimmad fönsterbåge

GLASKASSETT

Kronfönster Modern utrustas med välisolerad 3 glaskassett. Du kan även komplettera denom du önskar Personsäkerhetsglas på in/utsidan,Härdat glas utsida, Solskyddsglas, Självrengörande glas eller Antikondensglas

FRI DESIGN

Alla fönster kan självklart förses med spröjs, mellan glasen, löstagbara eller fast utanpåliggande.

BRA ISOLERING/LÅGT U-VÄRDE

Slutbleck av elförzinkat stål med rullager och svart tätningslist ger ett energisnålt fönster.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Färgval

Detta fönster har en vit standardfärg enligt NCS färgindex, kulören har beteckningen S 0502-Y och är en något varmare vit färg. Färgen kallas även i folkmun för ”Stockholmsvitt” och används väldigt ofta till fabriksmålade fönster, dörrar, lister och andra ytor. Vridbeslag, dropplist och aluminiumbeklädnad är pulverlackerade i kulören RAL 9010.

Kronfönster Modern kan lackeras i valfri kulör insida och utsida eller i separata färger på båge och på karm. Det är också möjligt att få alla ytor i trä betsade eller laserade.

Material

Kronfönster Modern med aluminiumbeklädd utsida för ännu längre hållbarhet. Vi lämnar hela 30 års rötskyddsgaranti på aluminiumbeklädda Kronfönster Modern

Utföranden

Vår fönstermodell ”Kronfönster Modern” finns i följande utföranden:

  • Fasta fönster
  • Sidohängt fönster
  • Vridfönster
  • Fönsterdörrar
  • Pardörrar

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.

Köp fönster direkt i vår butik