Hem » Kopplade utåtgående fönster 2+1

Utåtgående kopplat fönster 2+1

Vårt kopplade 2+1 fönster i gammaldags allmogestil är vårt senaste tillskott i vårt modellprogram. Fönstret förses med en klassisk detaljbearbetad allmogeprofil på insidan av karm och båge som kan känner från fönster i gammaldags stil. Utvändigt kan profilen förses med kitt eller silikon i olika färger. Innerbågen består av en dubbelruta och ytterbågen av en enkelglasruta där vi också spröjs kan monteras. Modellen har mycket gemensamt med vårt allmogefönster Sekel med skillnaden att Sekel inte har en kopplad konstruktion. Vårt kopplade 2+1 fönster tillverkas efter kundönskemål precis som våra övriga modeller och mått, färger och utseende på spröjs blir därför unikt. Standard hos modellen är klassiska fönsterhakar i förnicklat utförande. I konstruktionen ingår hög andel kärnvirke som är helt fri från kvist och som fingerskarvas för gedigen och robust konstruktion. Fönstermodellen har mycket gemensamt med fönster som man känner igen från gamla tider och stor fokus läggs på detaljer.

Design och funktion

Vårt kopplade fönster 2+1 är utvecklat i stil med gammaldags byggnadskonst. Fokus har varit på de klassiska elementen i designspråket i kombination med funktionen hos den delade fönsterbågen. Våra kopplade fönster erbjuds med olika färger på insidan och utsida, vi kan erbjuda separat lackering av endast båge och karm i olika kulörer. Mått och utförande görs efter beställares önskemål.

Kvalitet och hållbarhet

I alla processer under tillverkningen är du garanterad ett noga utfört hantverk och hög kvalitet. Kulturfönster ger ditt hus det tidstypiska utseendet fast med en modern isolering. Din uppvärmningskostnad kommer att sjunka samtidigt som ditt hus bibehåller eller kanske till och med förbättrar sitt utseende. Vår tillverkning genomsyras av lika delar kvalitets- som hållbart tänkande. Vi har en selektiv process vid val av virka för att minimera vår miljöpåverkan samtidigt som vi stället hårda krav på att materialkvalitén är av högsta klass så att våra produkter håller i generationer.

Utåtgående fönster 2+1

Allmogefönster 2+1 kännetecknas av enkelheten som hittas i det gedigna hantverksarbetet bakom fönstret. Ett genuint träfönster med en enkel design i fönstrets yttre detaljer och en klassisk allmogebearbetning hos fönsterprofilens insida. Bågen förses med en kittfals som utförs med säker hand av erfarna fönsterhantverkare. Fasta träspröjsar i tunn utformning placeras efter beställarens önskemål i bågens yttre glas.

Varför välja kopplat fönster 2+1?

Gediget och klassiskt

2+1 levereras i ett gediget klassiskt utförande som träfönster var förr i tiden. Modellen är utformad för hus där det mest traditionella i stil eftersöks.

Selektivt val av virke

Karm och båge har virke som valts av stor omsorg. Materialet består av långsamvuxen furu som fingerskarvas för att minska rörelse i trät där materialet kan slå sig. Trämaterialet består av hög andel kärnvirke på fönstrets utsatta delar och allt material är fritt från knagg och kvist. Materialet impregneras och lackeras i omgångar för att ge ett väl utformat skydd mot väder och vind oavsett var fönstret monteras. 

Fria mått och alla färger som tillval

2+1 tillverkas med fria mått efter beställarens önskemål och i obegränsat antal färger. Profilerna kan levereras med olika färger på insida och utsida eller olika färger på karmar och bågar.

Miljövänligt

Energieffektiv tillverkning. Enheterna är målade och lackade med vattenbaserade produkter och fabriken drivs med den sk. Kretsloppsprincipen, uppvärmningen och delar av driften sker med spill och återvinning från fabriken. Kvalitén hos produkter är hög och borgar för användning under lång tid. 

Klassisk känsla fullt ut

Vårt 2+1 fönster har tagits fram för att passa i hus där det klassiska gedigna träfönstret med en kopplad konstruktion pryder sin plats. 

Allmogefönster med full fokus på detaljer

2+1 levereras med allmogeprofil, kittad fönsterbåge och klassiska fönsterhaspar. Fönster i modellserien designas för att se ut som fönster gjorde förr i tiden.

Fritt antal lufter och design

2+1 finns i obegränsat antal bågar i karmarna. Eftersom designen är fri kan ett fönster tillverkas med det antal lufter som önskas så länge konstruktionen klarar av vikten. Fönster kan tillverkas symmetriska eller asymmetriska.

Generösa garantier

Marknadens bästa rötskyddsgaranti på hela 20 år, 10 år beslagsgaranti, 10 års glasgaranti.

Allmogeprofil
Fönsterhasp
Fast träspröjs
Karm och båge

ALLMOGEPROFIL

Vacker bearbetning av karm och båge som fönster var förr i tiden. Profilen är tunn och fin och ger mycket ljus.

KLASSISKA BESLAG

Hasp i förnicklat utförande är standard hos 2+1.

VACKER TRÄSPRÖJS

Tunn, fast träspröjs på 25mm finns som tillval till 2+1. Spröjsen placeras i det yttre enkelglaset i bågen enligt klassiskt utförande. Allmogeprofil insida och trapetsformad yttre design.

ENKEL GEDIGEN DESIGN

Karm och båge tillverkas med en gammaldags enkel formgivning. Fönsterbleckspår är utfräst ur karmunderstycket som standard men kan levereras fritt från detta.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Gör en förfrågan

  Fri design

  2+1 levereras efter fri kunddesign. Det finns stor valfrihet i vilka avstånd spröjsar och poster ska placeras och om en konstruktion ska vara symmetriskt eller asymmetrisk. Färgmässigt finns inga begränsningar i hur profilen kan lackeras, valfri kulör insida/utsida och separata kulörer på karm och båge.

  Material

  Kvalité och hållbarhet går hand i hand och är helt avgörande för oss i tillverkningsprocessen. Våra allmogefönster tillverkas av långsamvuxen furu med hög andel kärnvirke som lamellimmas enligt svensk standard SS818104. Vi använder endast fingerskarvad furu i våra träprodukter, aldrig massivträ. Materialet är alltid fritt från kvist vilket gör att du slipper synliga märken i profilerna som annars lyser igenom färgen och gulnar.

  Hjälp och rådgivning om fönster

  Ta del av kostnadsfri offert idag. Mejla, ring eller chatta med oss så hjälper vi dig. Allt som behövs är tillgång till mått på fönstren och hur du tänker dig designen. Har du skisser eller ritningar är detta också ett bra komplement.

  Vill du boka telefonmöte eller komma och besöka oss i våra showroom i Växjö eller Järfälla så är du också hjärtligt välkommen!

  Klicka här för Telefonbokning
  Klicka här för att boka besök i Järfälla/Stockholm
  Showroom Växjö – Sandvägen 2/Norra industiområdet (drop-in)

  Telefonnummer växel: 0470-795050
  E-post: info@kronfonster.se