Hem » Fönsterdörr Kronfönster Modern – modern fönsterdörr

Fönsterdörr Kronfönster Modern - tidsenlig fönsterdörr

Fönsterdörr Kronfönster Modern är Kronfönsters  nya dörr framtagen i samarbete med arkitekter anpassade för moderna hus i modern stil där bästa isolering i fönstret är ett absolut krav. Den innovativa och stilrena designen samt det omsorgsfulla gjorda hantverksarbetet skapar en vacker övergång från fönster till husfasad. Vardagslyx och en känsla av det där lilla extra som ett riktigt kvalitetsfönster faktiskt ger dig.

Design och funktion

Hos Kronfönster försöker vi alltid få det bästa resultatet av ett sånt fantastiskt och vackert material som trä. Vi vill utnyttja dess fulla potential och helt enkelt göra bra och vackra dörrar. Hos oss finns kunnande, modern produktion och maskiner som används vid tillverkning, men vi har också lagt in en stor del av mänskligt hantverk i produktionen där riktiga fönstersnickare tillverkar dina fönsterdörrar. I vår produktion är varje dörr ett hantverk och det mänskliga ögat vakar alltid över tillverkningen för att säkerställa kvalitén. Ge ditt hus den unika designdörr du alltid drömt om.

Garanti och säkerhet

En stor anledning till den långa livslängden är att vi använder fingerskarvad furu för att undvika knaggar i träet. Idag använder vi oss endast av fingerskarvad furu i vår tillverkningsprocess. Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i träet för att sedan skarva och skiktlimma träet till hela längder. Det gör att du slipper kvist som gulnar och lyser igenom efter några år och får en hög vridstyvhet i dina nya dörrar. Kronfönster ger dig 20 års garanti mot röta i trä, 30 års garanti på aluminiumbeklätt, 10 års garanti mot kondens och damm mellan glasen samt 10 års garanti på beslag och gångjärn. Med Superenergi Plus får du energiglas i 3-glas med dubbla lågemissionsglas samt argonfyllning och isolerpaketet.

Varför välja fönsterdörr Kronfönster Modern?

Tillverkade av kvist- och knaggfri fingerskarvad furu

Det är mycket billigare att använda massivt trä när man tillverkar fönster men virket slår sig och tätheten i fönstret blir sämre med tiden. Vilket leder till att kvistar och knaggar kommer att lysa igenom efter ett tag. Detta slipper du hos Kronfönster. Vi har helt valt bort massivt trä ur vår fönsterproduktion – det är bannlyst! Istället använder vi fingerskarvad furu.  Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i virket, sedan skarvas och skiktlimmas träet till hela längder.

Miljövänligt

Energieffektiv tillverkning. Enheterna är målade och lackade med vattenbaserade täcklasyrer, miljöanpassad impregnering och fabriken drivs med den sk. Kretsloppsprincipen. Uppvärmningen och delar av driften sker med  spill och återvinning från fabriken.

Generösa garantier

20 år rötskyddsgaranti
10 år glasgaranti (mot invändig kondensbildning och gasläckage)
10 år beslag (gångjärn och spanjolett=

Extra isolerat

Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket

Riktigt bra prestanda på glasgassetten

Lågemissionsglasen ihop med varmkantslisten och isolerpaketet ger maximal isolering av glaskassetten.

Gediget skydd mot inbrott

Toppbeslag med bakkantssäkring ger ett gediget skydd mot inbrott.

Alla färger som tillval

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader.

MINIMALA PROFILER

Dörrbladet är slimmat och med en låg tröskel för att få in maximalt med ljus.

GLASKASSETT

Kronfönster Modern utrustas med välisolerad 3 glaskassett och personsäkerhetsglas ( helglasade dörrar. Önskar du,Solskyddsglas, Självrengörande glas eller Antikondensglas så kan du även få detta.

FRI DESIGN

Alla fönsterdörrar kan självklart förses med spröjs, mellan glasen eller fast utanpåliggande alternativt löstagbara.

BRA ISOLERING/LÅGT U-VÄRDE

Fönsterdörren är välisolerad med dubbla varmkantslister i glaskassetten

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Färgval

Denna fönsterdörr har en vit standardfärg enligt NCS färgindex, kulören har beteckningen S 0502-Y och är en något varmare vit färg. Färgen kallas även i folkmun för ”Stockholmsvitt” och används väldigt ofta till fabriksmålade fönster, dörrar, lister och andra ytor. Dropplist och aluminiumbeklädnad är pulverlackerade i kulören RAL 9010.

Kronfönster Modern kan lackeras i valfri kulör insida och utsida eller i separata färger på båge och på karm. Det är också möjligt att få alla ytor i trä betsade eller laserade.

Material

Kronfönster Modern tillverkas av långsamvuxen furu med hög andel kärnvirke som lamellimmas enligt svensk standard SS818104. Vi använder endast fingerskarvad furu i våra träprodukter, aldrig massivträ. Materialet är alltid fritt från kvist vilket gör att du slipper synliga märken i profilerna som annars lyser igenom färgen och gulnar.

Kronfönster Modern finns också med aluminiumbeklädd utsida för ännu längre hållbarhet. Vi lämnar hela 30 års rötskyddsgaranti på aluminiumbeklädda Kronfönster Modern

Utföranden

Vår fönstermodell ”Kronfönster Modern” finns i följande utföranden:

  • Fasta fönster
  • Sidohängt fönster
  • Vridfönster
  • Fönsterdörrar
  • Pardörrar

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.

Se filmen om vår fönsterdörr Modern

Köp moderna fönsterdörrar direkt i butiken