Hem » Vikdörr Regal – fullisolerat helaluminiumparti

Vikdörr Regal - fullisolerat helaluminiumparti

Sudda ut gränsen mellan inne och ute. Med vikdörr Regal får du med en lätt manöver en del av väggen att öppna sig helt. Regal är genom sitt tillverkningsmaterial inte bara helt underhållsfri, konstruktionen är också fullisolerad vilket ger dig ett varmt inomhusklimat på vintern. Du väljer själv mellan att få samtliga dörrblad vikbara i en riktning eller att få ett parti med ett dörrblad som oberoende gångdörr på en sida så att du kan gå ut utan att öppna hela partiet. Vikdörr Regal har en stilren design med smala profiler som ger ett stort ljusinsläpp och partiets rörliga komponenter ligger väl skyddade integrerat iden låga  tröskeln. Upplev den intima känslan av att vara ett med trädgården, både när den är stängd och när den är öppen.

Design och funktion

Ett vikparti som består av flera sammankopplade dörrar, du viker ihop dörrarna och samlar upp den i ena sidan och på så sätt för du en helt öppen vägg. Regalmodellen är fullisolerad och kan monteras i ytterväggar. Vikdörr Regal tillverkas i aluminium och kan fås i alla färger, storlekar och utföranden. Du bestämmer själv både utseende och utförande. Partiet har ett karmdjup på 86mm i karmdjup .Detta gör att det går att ta fram fler individuella lösningar med varierad storlek. Möjligheterna är väldigt stora och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Välisolerad konstruktion

Fullisolerade varma aluminiumprofiler med brutna köldbryggor i kombination med moderna energiglaskassetter skapar vikpartier med låg energiförlust. Regal finns med olika glasalternativ vilket ger vikpartier som individanpassas efter dina behov. Våra egenutvecklade KTS-lister ger en längre livslängd på tätningslisterna än traditionella tätningslister och ger en tätare konstruktion som håller kylan ute.

Fantastisk öppning

Vikdörr Regal ger en fantastisk frihetskänsla. Dörrbladen viks ihop och bildar ett oöverträffat öppningsmått i väggen. Stommen av aluminium är vridstyv men samtidigt lätt vilket kombinerar stabilitet och lätthet att stänga och öppna partiet. De tillfällen partiet är stängt bildar de stora glasytorna ett frikostigt ljusinsläpp oavsett tidpunkt på året.

Detta är vikdörr Regal

Elegant vikdörrssystem med minimala profiler.

 • Energieffektivt: U-värde = 1,0 med 3-glas (3-glas Ug = 0,5, 2-glas Ug = 1,0)
 • Positivt energivärde (släpper in mer värme än det släpper ut)
 • Underhållsfri varm aluminiumkonstruktion
 • Vindtätt
 • Inåtgående eller utåtgående funktion
 • Samtliga dörrblad vikbara eller konstruktion med en aktiv gångdörr
 • Inbrottssäkert
 • Personsäkerhetsglas som standard följer Boverkets regelsamling, BBR
 • Fria mått, fri design
 • Låg tröskel, försänkbar
 • Karmhylsa standard för enkelt montage
Regal

Öppnas i en ny flik

Regal har Kronfönster egenutvecklade KTS-lister med dubbelt så lång livslängd som vanliga tätningslister. Superenergiglas med 10 % bättre isolering och Isolerpaketet med varmkanter.

Över 100.000 nöjda kunder

Med energieffektiv och underhållsfri konstruktion som följer Kronfönster filosofi – Mest fönster för pengarna, är det mesta du behöver redan inkluderat som standard. Om du vill ha en driftsäker och stabil vikdörr med optimal prestanda – välj vikdörr Regal från Kronfönster.

Regal skjutparti

Lång livslängd

Regal tillverkas med en varm helaluminiumkonstruktion med pulverlackad lack som ger en underhållsfritt vikdörr. De rörliga komponenterna är selektivt utvalda och anpassade för daglig användning i nordiska klimat. I tröskeln sitter alla hjulpar integrerade skyddade för extern påverkan oavsett om partiet öppnas inåt eller utåt.

Garanti och säkerhet

Med aluminiumstomme som pulverlackeras, slitstarka beslag och toppmodernt glas är Regal en produkt som byggs för daglig användning under lång tid. Standard för modellen är Kronfönsters egenutvecklade KTS-list, Isolerpaketet, dubbla energisparglas och varma distanslister som ger låg energiförlust. Regal utrustas med brytsäkert låspunktssystem, dold glassäkring och personsäkerhetsglas som standard.
Regal

SMIDIG PASSAGE

Tröskeln hos Regal är designad för att ge ett minimalt intryck. Tack vare genomtänkt konstruktion är det möjligt att försänka tröskelpartiet så att genomfarten blir bekväm och sömlös.

Regal

EN NY VÄRLD

Vikdörr Regal ger en oöverträffad känsla av rymd och öppenhet. Genom den stabila och vridstyva konstruktionen är det möjligt att tillverka partier med väl tilltagna dimensioner för att skapa en rörlig vägg och helt nya intryck.

Regal

GENERÖS LJUSÖPPNING

Med Regal vikdörr blir det möjligt att skapa stora väldimensionerade partier med generösa glasade ytor där ljuset blir framträdande även när partiet är stängt.

Vikdörr Regal 3-delat
Regal skjutparti

Gör en förfrågan

  Varför välja vikdörr Regal?

  Extra isolerad

  • Varm aluminiumprofil
  • Isolerpaketet. Energiglaskassetterna förses med vår varma kantlist vilket tillsammans med ädelgasen inuti kassetten ger minst 10% bättre prestanda än en vanliga energiglaskassetter.
  • Kantförseglingen som används ger både bättre energivärde och ger 10 år längre livslängd på glaskassetterna som förlängs från förmodade 20 år till 30 år i livslängd tack vare vårt isolerpaket.
  • Som standard ingår alltid dubbla energisparglas.
  • Dubbla tätningslister är standard hos Regal.

  Extra förstärkning mot inbrott

  Motståndskraftigt tillverkningsmaterial hämmar inbrott och ger ett kraftigt skalskydd. Dolda glassäkringar och personsäkerhetsglas är standard till Regal. Komplettera med lås för att optimera säkerheten.

  Hållbarhet och miljö

  Allt material i skjutdörr Regal kan återanvändas. Profilmaterial, beslag och glas kan smältas ner och återgå i bruk till nya produkter. Under produktion används mycket ett energieffektiv produktionstänkande med toppmoderna maskiner som håller energiförbrukning och spill på miniminivåer.

  Generösa garantier

  10 års färggaranti, 15 års glasgaranti mot kondens i glaskassetten, 10 års beslagsgaranti

  Underhållsfri aluminiumstomme

  Profiler i underhållsfritt material insida och utsida lackerade med hållfast och slitstark pulverlack garanterar ett lättskött material.

  KTS-list

  Kronfönster Tightning System (KTS). Smarta tätningslister unikt för Kronfönster. För hand isatta mjuka, åldersbeständiga tätningslister i gummi ger upp till dubbla livslängden jämfört med vanlig EPDM list

  Bra monteringsstöd

  Regal förses med karmhylsa som standard för smidig installation med montageskruv. Glaskassetter kommer separat levererade vilket gör hanteringen av partiet enklare vid monteringen.

  Fria mått

  Regal erbjuds i fria mått ner på millimeternivå. Alla vikdörrar tillverkas på kundorder och inget produceras förrän order är lagd så att du kan få ett helt unikt parti.

  Tillval

  Regal erbjuds med flera olika typer av tillval. Nedan följer några exempel.

  Solskydd och mörkläggning:

  • Solskyddsglas (ofärgade eller färgade)
  • Lamellgardiner
  • Persienner
  • Plisségardiner

  Säkerhet:

  • Personsäkerhetsglas (standard)
  • Extra inbrottshämmande glas
  • Låscylinder

  Bekvämlighet:

  • Utvändiga handtag
  • Inåt- eller utåtgående
  • Samtliga dörrblad vikbara eller variant med gångdörr

  Övriga typer av glas:

  • Självrengörande /aktiva glas
  • Insynsskyddade råglas (mönstrade) och frostade glas
  • Ljudreducerande glas /bullerdämpande glas

  Har du frågor och funderingar?

  Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

  Beräkna pris och köp i butiken!

  I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

  Royal
  Fria färger
  Queen

  Flexibel och anpassningsbar

  Regal är ett flexibelt system utvecklat för att kunna anpassas efter användarens behov och önskningar. Välj mellan inåt- eller utåtgående funktion och 2-, 3-, 4- eller 5-dörrblad. Öppningsriktning (höger eller vänster) är fritt att välja samt om alla dörrblad i partiet ska kunna skjutas mot riktning och vikas ihop eller om ett av dörrbladen ska fungera som oberoende gångdörr och öppnas mot motstående riktning.

  Material

  Med en stomme hos karmar och dörrblad tillverkade i aluminium får Regal en underhållsfri och lättskött yta. Materialet är slitstarkt och partiet målas i pulverlack för att få maximal livslängd. Inbyggd i profilerna sitter brutna köldbryggor som bryter av kylan utifrån effektivt. Genom modern teknisk design tillverkas Regal med anpassade och väl tilltagna dimensioner i såväl bredd som höjd. Alla partier kan lackeras enligt RAL-standard med valfri kulör insida och utsida.

  Mått och utföranden

  Regal vikdörr erbjuds i fria mått utan standardmåttsättning. Vikdörrar går att få i följande utföranden:

  • 2-delad
  • 3- delad
  • 4- delad
  • 5-delad
  • 4-delad

  Partiet med minst 3 dörrblad kan beställas med olika typer av funktion: A) samtliga dörrblad vikbara mot en riktning, B) samtliga dörrblad viks mot en riktning med undantag av ett dörrblad vid motstående karmsida som fungerar som oberoende gångdörr.

  Samtliga partier kan beställas med inåtgående eller utåtgående funktion.

  • samtliga dörrblad vikbara en riktning eller 2 dörrblad vikbara 1 riktning 4-

  Du kan läsa mer om Regal och Kronfönsters övriga produkter, beräkna pris och köpa direkt i vår butik. Du kan också kontakta oss på info@kronfonster.se så hjälper vi dig med offert.

  Regal vikdörr från Kronfönster

  Regal - Galleri

  Köp vikdörr Regal direkt i vår butik