Hem » Kronfönster Modern – modernt energifönster

Träfönster Kronfönster Modern- modernt energifönster

Träfönster Kronfönster Modern är vårt senaste tillskott till produktsortimentet. Ett modernt designfönster med minimal fönsterbåge framtaget för Skandinavien. Kronfönster Modern andas ljus och låter huset stå i fokus istället för fönstret. Med tunna profiler hos både fönster och dörrar och hög materialkvalité är inte Kronfönster Modern bara ett elegant val för alla hem utan också ett hållbart val med marknadens bästa rötskyddsgaranti på 30 år och hela 15 års garanti för glaset.

Kronfönster Air vridfönster

Design och funktion

Vridfönstren har en slimmad fönsterbåge och fönstret är välisolerat. Med Kronfönster Modern får du en känsla av vardagslyx och det lilla extra. Kronfönster Modern utrustas 3-glaskassett och är stilrent.

Framtagen för nordiskt klimat

Det skiljer sig mycket i tekniken hos olika producenter för att tillverka träfönster. Vi vill bygga fönster för generationer, som håller och där träkänslan kommer fram. Produkten är framtagen för att släppa in mycket ljus och samtidigt få en välisolerad och varm konstruktion. Tillverkningsprocessen är unik genom att vi under produktion tillsätter ett specialutvecklat isolermaterial som integreras centrerat mellan karm och båge, det blir en bruten köldbrygga. Med Kronfönster Modern får du en lägre uppvärmningskostnad och ett snyggt och tidlöst utseende. Kronfönster tillverkar fönster i modern stil till ditt hus eller fritidsboendet där utsikt och ljusöppning är viktigt. Det moderna fönstersystemet Kronfönster Modern finns även som altandörrar och pardörrar. I vår webbshop kan du beställa eller bygga ditt eget fönster utifrån dina mått. Till Kronfönster Modern i vår webbshop.

Garanti och säkerhet

Vridfunktionen kräver minimalt med kraft för att bågen ska svängas runt och beslaget förses alltid med en säkerhetsspärr. Fönstret är perfekt att installera i hem där det finns både barn och husdjur. Vridfönster Kronfönster Modern med aluminiumbeklädnad har marknadens bästa rötskyddsgaranti på hela 30 år.

Varför välja träfönster Kronfönster Modern?

Modernt 3-glasfönster

Ett stilrent och modernt fönster med 3-glas och dubbla lågemissionsbeläggningar

Miljövänligt

Energieffektiv tillverkning. Enheterna är målade och lackade med vattenbaserade täcklasyrer, miljöanpassad impregnering och fabriken drivs med den sk. Kretsloppsprincipen. Uppvärmningen och delar av driften sker med  spill och återvinning från fabriken.

Långa garantier

20 års rötgaranti

10 års glasgaranti

10 års beslagsgaranti

Extra isolerat

Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket.

Karm och båge separeras vid tillverkning och ett specialanpassat tätningsmaterial appliceras inuti profilerna för att bryta köldvandringen.

Hög säkerhet

Vridfönster Air har maknadsledande inbrottsskydd med kraftiga låsbeslag som ger ett tätt och säkert fönster. Inbyggd barnsäkring är standard.

Hög andel kärnvirke

Air innehåller hög andel kärnvirke för att fönstret ska få en lång livslängd och ett bra skydd mot fukt och tidens tand.

Fri design

Erbjuds med spröjs som option, mellanliggande spröjs inuti glaskassetten eller löstagbar för ett snyggt utseende och ett enkelt underhåll och smidig putsning. Fasta båg- och karmpostar finns också tillbehör för en kraftigare avdelning.

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader

MODERN PROFIL

Raka profiler med slimmad fönsterbåge

GLASKASSETT

Kronfönster Modern utrustas med välisolerad 3 glaskassett. Du kan även komplettera denom du önskar Personsäkerhetsglas på in/utsidan,Härdat glas utsida, Solskyddsglas, Självrengörande glas eller Antikondensglas.

FRI DESIGN

Alla fönster kan självklart förses med spröjs, mellan glasen, löstagbara eller fast utanpåliggande.

BRA ISOLERING/LÅGT U-VÄRDE

Toppbeslag med bakkantssäkring ger ett gediget skydd mot inbrott.

Har du frågor eller vill beställa våra fönster från modellserien Air?

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar angående våra produkter eller om du vill beställa fönster från vår modell Kronfönster Modern så hjälper vi dig mer än gärna.

Färgval

Detta fönster har en vit standardfärg enligt NCS färgindex, kulören har beteckningen S 0502-Y och är en något varmare vit färg. Färgen kallas även i folkmun för ”Stockholmsvitt” och används väldigt ofta till fabriksmålade fönster, dörrar, lister och andra ytor. Vridbeslag, dropplist och aluminiumbeklädnad är pulverlackerade i kulören RAL 9010.

Kronfönster Modern kan lackeras i valfri kulör insida och utsida eller i separata färger på båge och på karm. Det är också möjligt att få alla ytor i trä betsade eller laserade.

Material

Kronfönster Modern tillverkas av långsamvuxen furu med hög andel kärnvirke som lamellimmas enligt svensk standard SS818104. Vi använder endast fingerskarvad furu i våra träprodukter, aldrig massivträ. Materialet är alltid fritt från kvist vilket gör att du slipper synliga märken i profilerna som annars lyser igenom färgen och gulnar.

Kronfönster Modern finns också med aluminiumbeklädd utsida för ännu längre hållbarhet. Vi lämnar hela 30 års rötskyddsgaranti på aluminiumbeklädda Kronfönster Modern

Utföranden

Vår fönstermodell “Kronfönster Modern” finns i följande utföranden:

  • Fasta fönster
  • Sidohängt fönster
  • Vridfönster
  • Fönsterdörrar
  • Pardörrar

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.