Vår instegsmodell av skjutdörr, tillverkad i PVC. En fullisolerad skjutdörr med många olika tillval och tillbehör. Så bra isolerad att du kan sätta den i din yttervägg, lika bra som våra altandörrar.

skjutdörr pvc

Kronfönster Princess är en skjutdörr i pvc, med superenergiglas. Öppningen på den är så kallad tilt och skjut. Det innebär att den har 2 öppningsmöjligheter. 1. Som vanlig skjutdörr som skjuts åt sidan. Du drar handtaget ett steg (klockan 3) och dörren skjuts på insidan i spåret in mot rummet, åt vänster eller höger, beroende på vilken hängning du väljer. Sen stänger du dörren och drar handtaget ett steg till (klockan 12) då blir skjutdörren bottenhängd. Du har nu så kallat vädringsläge. Det innebär att dörren är låst i underkant, och hela dörren tippar lite inåt rummet. I över kant är dörren öppen 1 dm så att du kan vädra rummet, utan att det regnar in.

Vilka kunder väljer glas skjutdörr Princess ?
De som vill ha en riktig vinterisolerad skjutdörr, som vill byta en altandörr mot en skjutdörr eller som vill bygga ett isolerat uterum. Kunder som väljer Princess gör det för att man får mycket skjutdörr för pengarna. Man köper en skjutdörr till lågt pris, men med bra prestanda. Nyhet, nu kan du uppgradera din skjutdörr till Polaris Edition, då får du 3 glas istället för 2 och du får 85 mm karm, samt 10% bättre isolering.

Uppbyggnad: En underhållsfri dörr tillverkad av PVC med stålförstärkt centrumkammare.
Material: PVC och stål
Isolerkammare: 5 st
Karmdjup: 70 mm
Antal tätningslister: 2 st
Hängning: Inåtgående, TIlt och skjutdörr med ventilationsläge.
Färg: Vit. Du kan mot tillägg få din Princess lackade i valfri RAL-färg.
U-värde hela konstruktionen: Med 2 glas 1,0 = 1,3 för hela konstruktionen (Uppmätt DIN EN 10077 för öppningsbart 1500*1500 mm)
U-värde hela konstruktionen: Med 3 glas 0,6 = 1,0 för hela konstruktionen (Uppmätt DIN EN 10077 för öppningsbart 1500*1500 mm)
Typ av glas: superenerigglas, 2 eller 3 glas lågemissions glas
Kassettdjup glaskasett: 2 glas 24 mm (4/16/4), eller 3 glas 4/12/4/12/4
Fyllning glaskasett: Argongas
U-värde glas: 1,0 (2 glas) eller 0,6 (3 glas)

30 års garanti mot blekning för vita Princess skjutdörrar.
10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan.
10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge.