Skjutpartier Queen: aluminium skjutparti för en lyxigare vardag! Skjutparti Queen är en robust skjutpartiskonstruktion tillverkad helt i aluminium, med glidsystem gör dörren ytterst lättmanövrerad och stabil. Det stilrena utseendet gör modellen tidlös och lättplacerad i de flesta miljöer. Skjutparti Queen är vinterisolerad för åretruntbruk, kan sättas direkt i husfasaden och är lika bra isolerad som en altandörr.

skjutpartier

Eftersom Queen har den smarta konstruktionen lyft/glid med få rörliga delar som kan gå sönder så garanteras en lång livslängd på skjutpartiet. Dörren kan lackeras i valfri RAL-nyans eller alternativt lackeras med olika nyanser på ut- och insida. Standardfärg är vit, men alla valmöjligheter finns på våra skjutdörrar. Du designar själv, efter tycke och smak. Tack vare gedigen konstruktion med hög vridstyvhet kan Queen tillverkas med generösa bredd- och höjdmått. Då vi inte binder oss vid standardmått tillverkas Queen ned till centimeter-mått helt efter era önskemål. Queen kan göras upp till 6 meter i bredd och 2,4 meter i höjd.. Hos Kronfönster är det som är designer och bestämmer helt själv hur dina skjutpartier ska tillverkas

Vad är ett lyft skjutparti i aluminium?
Ett Lyft skjutparti är ett skjutparti där tröskeln är extremt låg. Ena dörrpartiet går att skjuta och det andra är fast.

Vilka kunder väljer skjutparti aluminium Queen.?
Kunden som vill ha något extra. Något exklusivt.

skjutdörrar aluminium

Genom fasta låspunkter i karmen förankras dörrbladet när skjutpartiet låses. Systemet garanterar hög säkerhet samtidigt som trycket som bildas skapars en helt tät passage. Detta gör att dörren har mycket god isoleringförmåga. Två tätninglister löper runt karmen och det sitter även två lister på ovan- och undersidan av dörren.

Skjutpartier används ofta till uterum. Det finns många fördelar med uterum. Med ett uterum får du extra utrymme som kan användas till det mesta. I uterummet kan du spendera kvalitetstid med din familj en ljummen sommarkväll eller varför inte bjuda in lite goda vänner och äta en god middag tillsammans i uterummet? Ett uterum är en flexibel och naturnära byggnad som verkligen skapar trivsel. Många väljer att bygga uterum vid sina fritidsboenden men det går också alldeles utmärkt att ha ett uterum på sin villatomt.

Fördelar med ett skjutpari
Behöver du ett skjutpari till ditt uterum eller som ersättning för altandörr och fönster? Att öppna upp en vägg med ett härligt skjutparti är en utmärkt idé. Det skapar både trivsel, flexibilitet, värme och ljus. Med ett skjutparti kan du enkelt reglera värmen i ditt uterum och du får också fler möjligheter att nyttja rummet på ett flexibelt sätt. Skjutpartier finns i olika varianter, bland annat 2-delade och 4-delade. Den vanligaste modellen är den 2-delade, som både är ekonomiskt fördelaktig och innebär en smart och enkel lösning. Skjutpartier är normalt helt underhållsfria. De har en gedigen konstruktion och ofta kan du välja till en självstängande funktion. De finns med personsäkerhetsglas och med inbrottssäkert glas. Ett skjutpari inger en rejäl känsla och kan verkligen bidra till den estetiska upplevelsen oavsett om det handlar om ett uterum eller något annat utrymme.

Alla Kronfönsters skjutpartier är fullt vinterisolerade, gjorda för det Svenska klimatet. Jämför gärna olika modeller innan du väljer vilket skjutparti du ska beställa. Det gäller att ha funderat på hur man tänker använda sitt skjutparti för att veta vilken modell som man ska beställa. Olika skjutpartier har dessutom olika hög kvalitet. Satsar du på ett skjutparti med hög kvalitet så kan du få betala lite mer. Men är du ute efter något som håller i längden så kan
det absolut vara värt det. Det finns också många billigare skjutpartier som duger gott för den som inte har några extraordinära krav. Det finns helt enkelt skjutpartier för alla behov och chanserna att du ska hitta ett skjutparti som passar för dina ändamål är mycket höga. Se också till att det skjutparti som du beställer passar ihop med omgivningen rent utseendemässigt, det kan verka självklart men det är inte alla som kommer ihåg att tänka på det.

Att installera ett skjutparti
Att installera ett skjutpari själv är inte helt lätt och du bör vara ganska händig om du ska ge dig in på det. Du behöver också ha tillgång till rätt verktyg. Dessutom ska du ha gott om tid och en vilja att ägna dig åt det arbete som det kräver. Om du har familj och barn och dessutom jobbar heltid kan det vara svårt att hitta tiden. Då kan det vara ett bättre alternativ att anlita en hantverkare för installationen av ditt skjutparti. Det finns gott om skickliga snickare som kan hjälpa dig med att installera ett skjutparti, Kronfönster har montörer i de flesta delar av landet. Kolla gärna upp om du har möjlighet att göra ROT-avdrag för arbetet, då kan du spara en hel del pengar. Det finns många fördelar med att anlita en hantverkare eller en snickare för installation av ett skjutparti. Du kan vara trygg med att jobbet blir ordentligt gjort och du slipper själv lägga ned massor av tid på arbetet.

Isolering
Tänk på att olika skjutpartier kan ha olika hög isoleringsförmåga, rådfråga din Kronfönster-säljare. Om du är noga med att kunna hålla uppe värmen i ditt uterum så bör du välja ett skjutparti som har hög isoleringsförmåga. Fundera noga igenom hur du har tänkt att använda ditt uterum innan du beställer ett skjutparti. Hur du väljer att värma upp ditt uterum är helt beroende av tycke och smak. Med infravärme kan du enkelt värma upp en specifik yta. Med en värmefläkt värmer du upp hela rummet. De flesta av våra kunder bygger nytt och då lägger de in golvvärme.

skjutdörr aluminium

Material: Aluminium.
Karmdjup: 174 mm.
Öppningsmekanik: Lyftglidsystem.
Beslag: Invändigt handtag.
Färg: Vit (RAL 9016/NCS S 0500-N). Finns även i andra färger.
Glas Modell: Superenergi.
Kassettdjup: 36 mm för 3 glas
Konstruktion:4/12/4/12/4.
Kassettfyllnad: gas, Argon
Ug-värde: 0,5
U-värde hela konstruktionen: 0,99 för 3 glas.

skjutparti

10 års garanti på färg för vitt.
10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan.
10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge