Modell Norden har utgått från Kronfönsters sortiment.
Ersättningsprodukt för Norden är Kulturfönster Småland.

Om du köpt Kronfönster Norden tidigare och behöver komplettera ditt köp, kontakta en säljare hos Kronfönster så kan vi erbjuda produkter som är så snarlika ditt tidigare köp som möjligt.

Nordiska pvc-fönster. Pvc-fönster Norden ett Kulturfönster eller vridfönster i din design. Se Demo-video om Norden.

Norden – för vårt Nordiska fönster klimat. Ett modernt utåtöppnat energifönster

Norden är Sveriges enda utåtöppnade plastfönster med vridbeslag eller kulturbeslag, godkänt för K-märkta hus, svenska standardmått och dubbla tätningslister. Med Norden får du ett gammaldags utseende med sidohängda fönster, eller ett modernt vridfönster, tillsammans med bästa tänkbara isolering.

Kronfönster Småland och Norden är 2 snarlika produkter. Vad är skillnaden då? Jo, Småland kan du få med infräst fönsterblecksspår för snygg, billig och säker montering av fönsterbleck, det går inte på Norden. På Norden får du dubbla tätningslister, Småland har en tätningslist. Småland kan du få med ektröskel på dina dörrar, det går inte på Norden, Norden kan du få även som Vridfönster, det går inte på Småland.

Du behöver aldrig mer tänka måla om dina fönster. Norden är ett förnuftigt och uppskattat val, speciellt populärt till äldre hus med kulturstil, även godkänt för K-märkta hus.

Nordiska fönster pvc
nordiska pvc fönster 120 mm karm, Kronfönster Norden

Vad är speciellt med Kronfönster Norden?

Nästan alla PVC-fönster (kompositfönster/plastfönster) är inåtgående. De har i regel tunt karmdjup (60-90 mm) och har högre profiler på karm och fönsterbåge vilket ger mindre ljusinsläpp. Kronfönster Norden är framtaget för att passa svenska hus och vårt Nordiska klimat, med traditionellt karmdjup på 116 mm, lägre profiler på karm och båge och med beslag och öppning som passar våra hus.

Fönstren är utåtöppnade med gamla, traditionella fönsterhakar och haspar men går också att få som moderna vridfönster. Hela poängen med Kronfönster Norden är att efterlikna det klassiska Svenska träfönstret men tillverkat i ett underhållsfritt material som slipper målas.

Att fönstret är tillverkat i PVC ger också andra positiva effekter. Det har bättre energivärde än om du valt träfönster och det blir tystare tack vare konstruktionen med dubbla tätningslister.

Vilka kunder väljer PVC-fönster?
PVC är ett bra val för dem som av någon anledning inte kan eller vill ha ett träfönster. Kanske man bor nära vatten med mycket vind, regn och rusk där ett träfönster slits mycket hårt. De som gärna vill ha ett fönster som man slipper måla, men som absolut inte vill ha ett inåtöppnat fönster, brukar också välja PVC.

Kronfönster Norden är helt enkelt ett mycket uppskattat alternativ till våra vanliga, traditionella svenska träfönster. De kombinerar gammal design med modern fönsterteknik. Läs mer om PVC-fönster

Kronfönster Norden – Nu med uppdateringar
Kronfönster Norden har nu fått uppgraderad profil med ännu högre finish, förbättrad vridstyvhet och perfekt passform. Beslagen är dessutom kraftigare, vilket göra att den redan goda slitstyrkan och hållbarheten, har förbättrats ytterligare.

Priset, däremot, det har vi lämnat orört. När du köper Kronfönster Norden, får du nu ett totalt underhållsfritt fönster, anpassad för svenska förhållanden, med svensk standard. Du kommer aldrig ångra ditt val.

Nya Kronfönster Norden 2 har två tätningslister, femkammarprofil och 116 mm karmdjup och går att få som vridfönster eller som kulturfönster. Kom dock ihåg, Norden har inte infällt fönsterblecksspår.

Kronfönster Norden har blivit ett populärt val hos dem som vill ha ett modernt, energibesparande fönster med klassiskt utseende. Fönstret är bland annat installerat i programmet Bygglov på TV4.

Just-nu-kampanj: Uppgradera till 3 glas U-0,6 för under halva priset!

Gör en offertförfrågan på Kronfönster Norden direkt i vår webbutik – utan köptvång – eller jämför priser. Du får pris direkt samt rabatter och specifikation mailat direkt till dig. Enkelt och snabbt!

Tekniska fakta för Kronfönster Norden

 • Material : PVC, med stålförstärkning
 • Isolerkammare : 5
 • Antal tätningslister : 2
 • Karmdjup : 116 mm
 • Hängning : H-beslag, vridbara utåt alternativt sidohängt utåtgående (kulturfönster)
 • Färg :Vit (RAL 9016), andra färger finns som tillval
 • U-värde hela konstruktionen :Med 2 glas 1,0 = 1,2 (Uppmätt DIN EN 10077 för fönster öppningbart 1500*1500 mm)

Teknisk fakta för glaset i Kronfönster Norden

 • Modell : Superenergi glas med lågemissions glas
 • Kassettdjup : 24 mm (4/16/4) eller 3 glas 36 mm (4/12/4/12/4)
 • Fyllning : Argon
 • U-värde glas : 1,0 eller med 3 glas 0,6

Garantier för Kronfönster Norden

 • 30 års garanti mot blekning för vita fönster
 • 10 års garanti mot blekning för Akrylfärger
 • 5 års garanti mot blekning för lackade fönster
 • 10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan
 • 10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge

Gör en offertförfrågan på Kronfönster Norden direkt i vår webbutik, utan köptvång, eller bara kolla priser lite snabbt.

Du får Pris direkt, du får även priset, rabatt och specifikation mailat direkt till dig. NU: Kostnadsfri uppgradering till 3 glas.

Video Kronfönster Norden
Hur kan det då se ut när du installerat Norden? Här hittar du tre bildspel som visar resultatet. Den tredje videon visar när fönstret monterades i tv-programmet Bygglov.