Kronfönster Budget har utgått från sortimentet. Se Kronfönster Avans 2-glas istället.

Kronfönster Budget var ett fönster där mindre blessyrer kunde förekomma på profilerna och glasen då karmar, bågar och glas tillverkades av material som valts bort från första sorteringen. Budget passade var därmed ett bra val till byggnader där du inte behöver ha 100 % ytfinish: Ladugårdar, stall och uthus.

Budget fanns bara i vitt, saknade mikroventilation, och hade inga infällda spår för fönsterbleck som Kronfönsters övriga sortiment av PVC-fönster.

Idag rekommenderar vi fönstermodellen Avans när man vill ha ett prisvänligt fönster. Till skillnad från Budget är prestandan bättre och profiler och glas är första sortering där skavanker inte får förekomma. Det är dessutom möjligt att välja mellan olika typer av tillbehör vilken inte var möjligt för Budget. Avans lämnas med 30 års färggaranti, 10 års glasgaranti och 10 års beslagsgaranti.

I likhet med våra andra modeller gäller fri måttsättning av Avans vilket gör att du kan få dina fönster anpassade till alla byggprojekt, i fast och öppningsbart utförande och med spröjsar i valfri design. Avans har en underhållsfri konstruktion som klarar både snabba väderomslag med såväl intensiv hetta som kyla, regn, saltstänk och tuffa vindbelastningar. Infällt fönsterbleckspår ingår som standard, KTS-lister (Kronfönster Tightening System), Superenergiglas samt isolerpaketet som ger 10 % bättre prestanda. Monteringsbleck medföljer alltid som standard och det är möjligt att få karmhylsa som alternativ för enkel infästning med karmskruv.

plastfönster
stallfönster uthus ladugård ekonomibyggnad

Uppbyggnad: Underhållsfritt fönster med stålförstärkt centrumkammare
Material: PVC-plast, stål
Isolerkammare: 6 st.
Karmdjup: 74 mm
Hängning: Dreh-kipp. Sidohängt och bottenhängt
Färg: Vit
U-värde hela fönsterkonstruktionen (med 3 glas): 0,6 = 0,9 för hela konstruktionen
(uppmätt DIN EN 10077 för fönster öppningsbart 1500*1500 mm)
U-värde hela fönsterkonstruktionen (med 2 glas): 1,0 = 1,2 för hela konstruktionen
(uppmätt DIN EN 10077 för fönster öppningsbart 1500*1500 mm)
Teknisk fakta för glaset i Kronfönster Budget
Typ av fönster glas: Lågemissionsglas, superenergi glas
Kassettdjup glaskasett: 24 mm (4/16/4), eller 4/12/4/12/4 med 3-glas
Fyllning glaskasett: Argongas
U-värde för glaset: 1,0 eller 0,7 (3-glas)

Ingen utökad produktgaranti.