Runda och halvrunda fönster

På Kronfönster kan du få dina runda och halvrunda fönster precis som du vill ha dem. Måtten bestämmer du. Vi kan göra ner på millimetern – skräddarsytt för ditt hus. Kort sagt, vi kan göra alla fönster. Dina önskemål styr vår produktion. Kronfönster tillverkar bara energifönster.

specialfönster måttanpassade måttbeställda

Design och funktion

Att välja rätt fönster till sitt hus är inte alltid enkelt. Det finns massor av fönster att välja mellan och det finns en hel del att lära sig innan man gör sitt val. Dessutom vill man förmodligen att fönstren ska bidra till att huset känns genuint och vackert. Att göra sitt hem unikt och personligt är inte helt lätt, men det är något många strävar efter. Hos Kronfönster är det du som är designer och vi kan tillverka exakt det du vill ha. Det gäller att hitta de där detaljerna som sätter den personliga prägeln på huset och som gör att det inte känns som alla andra hus. Ett sätt att göra det på är att använda sig av fönster med speciella former. De traditionella rektangulära fönstren är vackra och praktiska men det finns också många andra former på fönster som kan göra ditt hus speciellt och mer personligt. En variant är de runda fönstren. Runda fönster blir till en dekoration i sig och att installera runda fönster är verkligen ett bra sätt att göra sitt hus mer unikt.

Kronfönster tillverkar runda och halvrunda fönster i alla material: trä, PVC och helt i aluminium. Vi kan tillverka alla förekommande mått eller efter dina önskemål. Vill du ha andra mått? Annan form? Annan färg eller kanske andra spröjsningar än du ser på vår hemsida. Kontakta oss. Inget fönster är för svårt. Hos Kronfönster är du designer och bestämmer helt själv hur dina nya runda och halvrunda fönster ska se ut.

Installation av runda fönster

Avans - öppningsbart underkantshängt runt fönsterEn av de saker som skiljer runda fönster mest från andra fönster är själva installationen. Självklart behövs det en rund öppning i husets fasad och denna öppning ska matcha dimensionerna för det runda fönstret. Hus är ofta konstruerade av rektangulära element och därför är det inte alltid helt enkelt att skapa en passande öppning. Man kan behöva använda specialmaskiner för att såga ut runda öppningar. Man måste också se till så att fönstret är rätt inpassat innan det skrivas fast. En annan stor skillnad med runda fönster gentemot traditionella rektangulära är att de inte kan ha någon rak fönsterbräda. Detta är en av anledningarna till att runda fönster sällan används i vardagsrum, utan oftast vid gavelspets eller i badrum. Här behövs ingen fönsterbräda utan fönstren är istället till för att ge ljus i rummet och göra det möjligt att vädra.

Olika slags runda fönster

Runda fönster kan tillverkas i trä, plast eller trä och aluminium. Inköpskostnaden varierar kraftigt, likaså användningsområdena. Möjligheterna att spara uppvärmningskostnader beror helt på fönstrens värmeisolering. En annan sak som självklart varierar från modell till modell är fönstrets storlek. Riktigt små runda fönster i storleksordningen 50 cm i diameter till 70 cm i diameter går oftast inte att öppna, utan brukar användas som dekoration och för ljusinsläpp. Större runda fönster på 100 cm i diameter och uppåt går oftast att öppna. Dessa fönster är extra populära i äldre fastigheter.

Fönstren påverkar husets utseende

Tänk på att de fönster du väljer präglar utseendet på huset på ett avgörande sätt och det är därför viktigt att vara noggrann när man väljer fönster. Många köpare fördjupar sig i funktionaliteten kring fönstren och glömmer att tänka på att fönstrens utseende ska passa ihop med husets utseende i övrigt. Dessutom bör du se valet av fönster som en möjlighet att kunna prägla husets utseende på det sätt som du önskar. Runda fönster är verkligen en chans att göra det, eftersom de fungerar som en vacker dekoration som bidrar till husets genuina och personliga känsla. Kom ihåg att du har alla möjligheter att själva forma ditt hus utifrån hur du önskar att det ska se ut. Med hjälp av riktigt vackra fönster kan du skapa en inomhusmiljö som är behaglig och ljus, samtidigt som huset får ett vackert yttre som kommer att beundras av dess besökare. Kronfönster hjälper dig gärna som både inspiratör och konstruktör. Kontakta oss.

Se film om våra runda eller specialformade fönster