Hem » Skjutdörr Monark – trä, trä/aluminium – lyft/glid

Skjutdörr Monark - trä, trä/aluminium - lyft/glid

Nya generationens skjutdörrar är här. Monark är en tidlös lyftglidskjutdörr med fantastisk prestanda. Skjutdörr Monark ger alla hem stora glasade ytor och ett generöst ljusinsläpp. Konstruktionen är genom sin trästomme och sitt smidiga glidsystem både robust och lätt i rörelsen. Över träkonstruktionen kan en aluminiumbeklädnad läggas på för en underhållsfri och lättskött yta.

Design och funktion

Monarks gedigna konstruktion gör det möjligt att tillverka stora partier. Partier kan tillverkas med 2 eller 4 sektioner. 2-delade partier har ett rörligt dörrblad och 4 delade 2 rörliga dörrblad. Du designar själv utformningen enligt dina egna mått, spröjsar, postar och färgsättning. Monark förses med en smidig lyft-/glidfunktion som gör partiet lätt att öppna och stränga även i större dimensioner.

Välisolerad konstruktion

Monark kombinerar elegant design med stora glasytor utan att tumma på prestandan. Konstruktionen är framtagen för skandinaviska krav på energieffektivitet och tähet. Glaskassetter med marknadsledande egenskaper ger ett varmt inomhusklimat samtidigt som alla krav på personsäkerhet och inbrottssäkerhet bibehålls. Tröskeln är låg och tillverkad i varmt kompositmaterial som bryter av kylan effektivt.

Hållbara materialval

Monark tillverkas av långsamvuxen furu med stor andel kärnvirke. Materialet tar vi från våra svenska skogar där vi är selektiva i urvalsprocessen. Allt trä behandlas med den senaste tekniken för impregnering lackskydd för att ge ett maximalt ytskydd med en lång livslängd. Monark kan dessutom förses med en aluminumbeklädnad för att göra materialet helt underhållsfritt. Genom vår kvalitétsarbete känner vi oss helt trygga med att kunna lämna marknadens bästa garantier – 25 års garanti på trä och hela 40 års garanti på aluminium.

Detta är skjutdörr Monark

Tidlöst skjutdörr för alla välisolerade hem och utrymmen.

 • Energieffektivt: U-värde = 0,8 med 3-glas (3-glas Ug = 0,5)
 • Positivt energivärde (släpper in mer värme än det släpper ut)
 • Trästomme eller trästomme med aluminiumbeklädd utsida
 • Vindtät konstruktion
 • 2-, 3- eller 4-delad konstruktion
 • Inbrottssäkert
 • Personsäkerhetsglas som standard följer Boverkets regelsamling, BBR
 • Fria mått, fri design
 • Låg tröskel, försänkbar
 • Karmhylsa standard för enkelt montage

Öppnas i en ny flik

Troligtvis marknadens bästa garantier – 40 år. Tunna  profiler för maximal glasyta. Fri färgsättning. Låg tröskel i varmt material.

Över 100.000 nöjda kunder

Med energieffektiv och underhållsfri konstruktion som följer Kronfönster filosofi – Mest fönster för pengarna, är det mesta du behöver redan inkluderat som standard.

Skjutdörr Monark med stora glasytor och mycket ljusinsläpp

Hållbarhet

Trä har varit det ledande tillverkningsmaterialet i fönster och dörrar i hundratals år. Monark tillverkas med samma grundfilosofi i åtanke, trävirke från svenska skogar som vuxit långsamt med hög andel kärnvirke. Med aluminiumbeklädnad blir produkten underhållsfri. Lyft/glidsystemet är testat under tuffa förhållanden för att kunna användas under lång tid. Tröskel tillverkas i varmt kompositmaterial som förebygger köldbryggor och ger en låg och behaglig känsla.

Garanti och säkerhet

40 års garanti på med trästomme och aluminiumbeklädnad, 25 års garanti i trä talar ett tydligt språk – Monark är anpassad för våra nordiska förhållanden. Trästommen har råvara från svenska skogar, ämnen som framställs tas fram, behandlas och lackeras noggrant. Egenutvecklade KTS-lister, isolerpaket, energisparglas och varma distanslister håller prestandan på toppnivå. Monark förses med flerpunktslåssystem som är brytsäkert med glassäkringar och dubbelsidigt personsäkerhetsglas som standard.
40 års garanti

LÅNGA GARANTIER

Våra träprodukter har marknadsledande garantitider. Oavsett om du väljer en ren träprodukter eller en aluminiumbeklädd utsida lämnar vi långa garantitider. Hur vågar vi det? Genom beprövad tillverkningsmetod med hög materialkvalité, det finns inga genvägar till en utmärkt produkt.

Kronfönster handtag

DRIFTSÄKERT

Beslagen är lyft/glidmodell, en välbeprövad teknik som vi testat under tuffa förhållanden anpassad för alla typer av miljöer oavsett om det monteras. Monark kan tillverkas med 2, 3 eller 4 sektioner i väl tilltagna dimensioner.

 

Ljust och modernt, luftig känsla med Monark från Kronfönster

TUNNA PROFILER

Tunna profiler för att ge så mycket ljus och stor utsikt som möjligt. Glaset är dessutom extra energibesparande för att hålla värmen inomhus.

Gör en förfrågan för kostnadsfri offert

  Varför välja skjutdörr Monark?

  Extra isolerad

  • Stora glasade ytor med låga Ug-värden (låg eneriförlust).
  • Isolerpaketet. Energiglaskassetterna förses med vår varma kantlist vilket tillsammans med ädelgasen inuti kassetten ger minst 10% bättre prestanda än en vanliga energiglaskassetter.
  • Varmkant för bättre energivärde och 10 år längre livslängd på glaskassetter som förlängs från förmodade 20 år till 30 år i livslängd.
  • Som standard ingår alltid dubbla energisparglas (lågemissionsytor).
  • Stormsäkra tätningslister som inte åldras.
  • Tröskel i varmkomposit som inte leder kyla.

  Extra förstärkning mot inbrott

  Spanjolett är inbrottshämmad och förses med brytsäkra låskolvar som aktiveras när partiet stängs mot karmsidan. Glassäkringar och personsäkerhetsglas är standard och förhöjer säkerhetsnivån.

  Generösa garantier

  40 års rötskyddsgaranti alubekläddd utsida/25 år trä, 10 års glasgaranti mot kondens i glaskassetten, 10 års beslagsgaranti

  Hållbarhet och miljö

  Ämnen i stomme och dörrblad kommer från svenska skogar. Impregnering och färg är framtagen för att ge partiet materialet livslängd och samtidigt vara skonsam mot miljön.

  Ljust och luftigt

  Med Monark minimeras alla profiler för att ge ljus och värme från solen. Med den låga tröskeln skapas också en möjlighet till försänkning av partiet för en tröskellös känsla.

  Smidigt montage

  Monark har förmonterade karmhylsor som standard för smidig installation med montageskruv. Tröskel anpassad för försänkning.

  Valfria mått

  Monark tillverkas på dina önskemål därför kan du få valfri mått, färg, typ av glas och utrustning. Alla partier är unika.

  Tillval

  Monark erbjuds med flera olika typer av tillval. Nedan följer några exempel.

  Solskydd och mörkläggning:

  • Solskyddsglas (ofärgade eller färgade)
  • Lamellgardiner
  • Persienner
  • Plisségardiner

  Säkerhet:

  • Personsäkerhetsglas (standard)
  • Extra inbrottshämmande glas
  • Låscylinder

  Bekvämlighet:

  • Utvändiga handtag
  • 2-, 3- eller 4-delade partier

  Övriga typer av glas:

  • Självrengörande /aktiva glas
  • Insynsskyddade råglas (mönstrade) och frostade glas
  • Ljudreducerande glas /bullerdämpande glas

  Har du frågor och funderingar?

  Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

  Beräkna pris och köp i butiken!

  I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

  Royal
  Fria färger
  Queen

  Unik, precis som du

  Vi erbjuder Monark helt kundanpassad, därför är vi aldrig bundna till en standardprodukt som vilar på en lagerhylla. Få Monark som du vill ha det, välj själv aktivt dörrblad, antal sektioner samt utrustning som spröjs, poster och olika typer av glas.

  Material

  Stomme och dörrblad tillverkas i furu från svenska skogar och tröskel i underhållsfritt kompositmaterial med varm kärna. Alla Monark, skjutpartier kan utrustas med aluminiumbelagd yta för ett ännu tuffare ytskikt. Alla partier kan lackeras med valfri kulör insida och utsida.

  Mått och utföranden

  Monark finns i följande utföranden:

  • 2-delad, 1 rörlig/1fast sektion
  • 3-delad, 1 rörlig/2 fasta sektioner
  • 4-delad, 2 rörliga dörrblad placerade i centrum, skjutbara mot sidorna
  • 4-delad, 2 rörliga dörrblad placerade på flankerna, skjutbara mot centrum
  • 4-delad, 4 rörliga dörrblad

  Du kan läsa mer om Monark och Kronfönsters övriga produkter, beräkna pris och köpa direkt i vår butik. Du kan också kontakta oss på info@kronfonster.se så hjälper vi dig med offert.

  Monark - Galleri

  Köp skjutdörr Monark direkt i vår butik