Monica på bloggen Betongkrukan brinner för fotografering, inredning och trädgårdsliv och väljer gärna ting med patina och i ”råa” och ”tuffa” material. Det lyser igenom i hennes bidrag till tävlingen Sveriges vackraste fönster.

Vi låter Monica berätta om sin passion:

”Mitt hem i stan är en salig blandning av gammalt och nytt med många loppisfynd. Jag älskar färgerna vitt, svart och grått. Blommor och grönsaksodling är en annan passion som jag utövar på vårt lantställe.”

Men som alla inredningsfantaster gillar Monica fönster. Hennes bidrag visar det tydligt.

”Någon lär ha sagt att ett fönster speglar huset själ. I vårt fall så speglar detta inbyggda fönster oss som bor i lägenheten. Vi älskar gamla ting och återbruk och ivrar för att gamla vackra ting skall få fortsätta leva i stället för att kasseras”, säger Monica

betongkrukan1

Det här fönstrets historia går enligt Monica från herrgårdsliv till livet med en barnfamilj.

Tänk om detta gamla fönster hade kunnat berätta om alla fester och alla historiska personer som en gång passerat revy och kastat sina blickar genom det vackra glaset? Det har en gång suttit på en av Stockholms skärgårds gamla anrika gårdar. Men räddades av svärfar för många år sedan då de bytte ut alla fönster. Idag har det en central plats i vår lägenhet. Det passar in och lyfter vår 60-talslägenhet på ett magiskt sätt.  Fönstrets ena sida har målat medan den andra sidan har fått behålla sin sköna patina och bara behandlats med linolja.”

Vi tackar för ett fint, sent bidrag till tävlingen! Snart är det dags att utse vinnaren.

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this