Att köpa en gammal skola och göra om till sitt drömboende är en dröm för många, men det är inte alla som vågar ta steget fullt ut. Många har också drömmen att öppna ett pensionat, men få tar det steget. Anna som driver bloggen Husprojektet och sajten A Guesthouse Gotland har gjort bådadera.

2009 köpte Anna och hennes sambo en gammal folkskola på Gotland. Sen läte förvandlingen ta en början. En av förvandlingarna är nu deras bidrag i tävlingen Sveriges vackraste fönster.

husprojektet

”Vårt favoritfönster är detta vackra fönster som sitter i en fönsterkupa på andra våningsplanet. I den annars så mörka hallen ger detta fönster ljus i tillvaron och är som ett litet smycke bara i sig själv.  Fönstret går från golv nästan ända upp till tak och är som en tavla i rummet. Här kan man följa årstidsväxlingarna, livet i trädgården eller bara titta ut över den fina vyn av ängar och betesmark som omger oss. Av just den anledningen har jag valt att inte smycka fönstret alltför mycket utan vill låta det tala för sig själv”, berättar Anna.

”Väggarna runt om är gipsputsade och väldigt neutrala i sitt språk vilket även det gör att fönstret får ta mycket plats. Just nu har min härligt orangea stol och det fina pysselskrinet i härligt höstiga färger fått ta plats i fönstret och välkomna hösten. Om några månader är det kanske en liten julgran som står där och till våren får nog de första knoppande kvistarna ta plats där istället.”

Vi tackar och bockar för bidraget. Och snart är det dags bedömning och prisutdelning. Spännande!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this