Att renovera ett hus tar lång tid. Ja, man kanske aldrig blir riktigt klar ens. Johanna som driver bloggen ”Hus Inspiration Inredning” är väl medveten om det. Hon skickar sitt bidrag till tävlingen Sveriges vackraste fönster mitt i processen att få upp tavlor, speglar osv. på väggarna.

Vad kan man behöva göra när man renoverar ett hus? På bloggen säger Johanna att de ”Dränerat, byggt nytt kök och badrum, slipat golv, tagit upp väggar, renoverat källaren, byggt altan, byggt vinkällare osv” och nu kanske vi bara skrapar på ytan. Vi är imponerade av alla som tar på sig ett sådant projekt.

Ett resultat av detta hårda slit (om än litet) är en plats i vår fönstertävling.

hus-hem-inredning

Vi låter Johanna berätta om sina inspirationer:

”Är det inte härligt att kunna äta frukost vid köket, kunna umgås vid spisen när dina vänner är över på middag och man tillreder den sista maten, kunna ta ett glas vin avslappnat i köket eller bara läsa tidningen i bekväma stolar….så tänkte vi när vi byggde köket. En central punkt i huset, husets hjärta.

Därför valde vi att öppnade upp alla stängda väggar för att få in ljuset från alla fina fönster som vi valde att spara.  Nu i köket finns det fönster från tre väderstreck och ljuset är otroligt. Vi valde även att bygga en ljusramp runt hela rummet samt att bygga in gardinerna uppe i taket bakom ljusrampen för att få extra rymd och ljus i rummet. Vi får mycket beröm för våra fönster, deras vackra utseende och harmoniska placering.”

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this