De kanske roligaste bloggarna att följa är människor som renoverar gamla hus, speciellt när det sker med varsam hand och husets själ får levakvar. Det tycker jag mig kunna se hos Michelle och hennes blogg Michelle’s Passion – Lantliv i Häggvall.

Som bidrag i fönstertävlingen har Michelle skickat en bild på sin glasveranda. Jag tror att det inte bara är det bara jag som kan tänka mig att ta en punsch där.

michelle1

Michelle berättar för oss om sitt projekt och hur glasverandan kom till:

”Den över 100 år gamla glasverandan i vårt hus hade gröna fönster med flagnad färg när vi tog över huset. Alla rutor plockades ut och gjordes rent från gammal färg, spröjs och karmar skrapades rent från färg och fick bada i linolja, sedan blev det 3 lager med färg, så förhoppningsvis så kommer de över hundra år gamla handblåsta fönstren leva i 100 år till!

Övriga huset fick nya moderna fönster som liknande orginalfönstren och för oss var det viktigt att utseendet på fönstren stämde bra överens med husets stil. När vi tog över huset för 4 år sedan var fönstren från 50 talet och passade inte alls in i husets ursprungliga stil. Så nu har vi försökt att återställa sekelskiftet fast á la 2012!”

Vi på Kronfönster tycker att ni lyckats. Bra jobbat!

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this