Susanne från Varberg är butiksägare, bloggare, trädgårdsmästare och sakletare. En fantastisk kombination. Den rimmar också väl med hennes inspiration – vintage, grönska, jordläkning, tygstycken och äldre nötta föremål.

Susanne driver bloggen Vintageregreening och butiken Susan Cedgård Utvalt, och det är från butiken bidraget till tävlingen Sveriges vackraste fönster kommer. Bloggen utlovar ”inredningstips med ovanlig, oväntad och eventuellt oförglömliga kombinationer”.

Kul med ett fönster från gatan tycker vi – det första av sitt slag i tävlingen.

vintageregreening

Vi låter Sussanne berätta om vad hon inspireras av och hur hon tänkt med sitt tävlingsbidrag.

”Jag tycker om naturliga inslag så som rost, stål grånat virke, läder mm. Jag tycker också om saker som vittnar om en tid som varit. I mitt fönster så speglas bokstavligen historien i form av en kvinna från
svunnen tid men också av den tid som är nu genom en spegling av mig och fönstren på motsatta gatan. Fönsterbågarna är slitna och gråa gjort av kärnvirke. Fönstret är inuti ett annat fönster nämligen mitt skyltfönster.”

”För mig är fönstren viktiga både hemma och i min lilla affär. Jag tror det är formen, den rektangulära, kvadratiska eller cirkelformade som får mig att gå i gång när det gäller inredning. Ramen/fönsterbågen samlar ihop det man visar liksom en tavelram. Fönstren är ju också ett smycke på själva husväggen. Det jag vill säga med bilden är att det inte alltid är nödvändigt att byta ut alla fönstren utan behålla det som är gjort av kärnvirke men komplettera med nytt där det behövs eller sätta in ett gammalt vid ett nybygge antingen inomhus eller utomhus.”

Vi tackar och bockar för inspirerande bild och text.

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this