Vikdörr Prince i aluminium från Kronfönster kan fås i alla färger, storlekar och utföranden. Du bestämmer själv utseende och utförande. Kronfönster vikdörr i aluminium har 86mm i karmdjup och kan fås i många olika utföranden. Kontakta oss och diskutera fram din lösning.

Vad är ett vikparti?
Ett vikparti består av flera sammankopplade dörrar, där du viker ihop dörrarna och samlar upp den i ena sidan och på så sätt för du en helt öppen vägg. Prince är fullisolerat och kan sitta i yttervägg.

Vilka kunder väljer Vikdörrar Prince i aluminium?
Kunden som vill öppna upp hela väggen, som vill ha maximalt ljusinsläpp. Vikdörr Prince ger en intim känsla av att vara ett med trädgården, både när den är stängd och när den är öppen..

Många drömmer om att skapa en känsla av närhet till naturen i sitt boende. Att bygga ett uterum kan vara ett utmärkt sätt att skapa den känslan på. Du kan också ersätta din gamla altandörr eller fönster med ett vikparti. Alla Kronfönsters vikpartier är fullt vinterisolerade så du kan sätta dem direkt i yttervägg. Men det är inte helt givet vilken typ av öppningslösning man ska använda. Är du ute efter att skapa en stor och flexibel öppning i ditt hus eller uterum? I så fall kan vikpartier vara ett bra alternativ. Till exempel kan ett fem meter brett parti enkelt och snabbt vikas ihop till ett cirka femtio centimeter brett paket. Vikpartier är oftast tillverkade av aluminium, trä eller en kombination av dessa material Kronfönster tillverkar även i pvc. Det gör att det går att ta fram individuella lösningar med varierad storlek. Med hjälp av ett vikparti kan du skapa en känsla av stora vidder samtidigt som ett vikparti klarar av höga krav på både säkerhet och värmeisolering. Med ett vikparti kan du öppna upp en hel fasad och få en känsla av att du befinner dig utomhus. Vikpartier passar utmärkt för vinterträdgårdar, usfasader och uterum. Möjligheterna är väldigt stora och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Vikpartiers egenskaper
Tänk på att välja rätt vikparti beroende på om det skall installeras i ett uterum eller en husfasad. Våra vikpartier är anpassade för isolerade ändamål.  Vikpartier brukar gå att tillverka efter önskemål när det gäller mått. De går att dela upp i till exempel två, tre, fyra eller fem delar.
Vitlackering brukar vara snyggt när det kommer till vikpartier. Men det brukar även gå att få vikpartier i andra färger. Med hjälp av utåtgående vikning kan man få bra motståndskraft mot vindlast. En skärpkonstruktion gör att vikpartiet håller tätt och bättre håller inne värmen. Gångjärn och handtag brukar vara tillverkade av rostfritt stål. Du kan självklart få ditt vikparti med lås, tröskel, glidande dörrar för tyst öppning och stängning och andra lätthanterliga funktioner. Vikpartier är flexibla och ofta kan du välja färg, glasenhet och dessutom olika typer av beslag när du gör din beställning. Tröskeln kan vara tillverkad av till exempel aluminium och ädelträ vilket brukar skapa en bra hållbarhet och hållfasthet. Det gör även att tröskeln tål väderpåfrestningar. Kronfönsters vikpartier levereras klara för installation med upp till 30 års garanti. Vikpartier kan installeras i så väl nya hus som äldre hus. Ofta är de helt underhållsfria förutom att man kan behöva se till att det inte samlas för mycket smuts i nedre spårprofilen. Vikpartier kan hängas i vänster eller höger sida och man kan själv välja om man vill ha vikning utåt eller inåt. Kolla upp vilket u-värde som vikpartiet har innan du beställer. Ju lägre u-värde desto bättre isolering

Att välja rätt utseende på sitt vikparti
Många fokuserar på funktioner när det gäller vikpartier och det kan kännas som att det är mycket att ta ställning till vad gäller storlek, isolering, antal delar och så vidare. Men det gäller att också tänka igenom hur utseendet på vikpartiet påverkar intrycket av hela byggnaden. Förmodligen vill du att vikpartiet ska passa ihop med byggnaden i övrigt rent stilmässigt och utseendemässigt. Det gäller både färgval och stil i övrigt på vikpartiet. Lägg gärna några extra timmar på att noggrant välja hur det vikparti som du tänker beställa ska se ut. Det är tid som du knappast kommer ångra att du ägnade åt denna viktiga och relativt stora investering som det innebär att köpa ett vikparti. Kontakta din Kronfönstersäljare för rådgivning.

Struktur: Aluminium
Karmdjup: 70 mm, brutna köldbryggor.
Öppningsmekanik: dragspel, alla dörrar åt samma håll, eller som en gång/altandörr och resterande viks åt andra hållet.
Beslag: skjut
Färg: Vit som standard, färg som tillägg.
U-värde hela konstruktionen på skjutdörrar: 1,3
Glaset i vikdörr Prince.
Modell: Superenergi, isolerpaketet med 10% bättreisolering och 10 års längre hållbarhet är standard.
Kassettdjup: 24 mm 2-glas.
Konstruktion: 4/16/4 mm
Fyllning: Argon.
U-värde glas: 2-glas u- 1,0

10 års färggaranti på vitt.
10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan.
10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge