Stort fönsterparti
Upplever du som många andra att elräkningarna har skjutit i höjden senaste tiden? Då kan det vara dags att se över husets energiförbrukning en gång för alla. Faktum är att äldre fönster är riktiga energitjuvar och kan släppa ut så mycket som en tredjedel av värmen. Det är många tusenlappar varje år som går åt till uppvärmning, men som istället skulle kunna användas till något mycket roligare. Läs mer om våra energifönster.

Vanliga tecken på värmeförluster

Kalla golv trots att värmen höjs är ett vanligt tecken på att det är hög tid att se över sina fönster. Det är också otroligt vanligt att det drar kallt från fönster och att det skapar ett kallras i rummet. Visst är det obehagligt att behöva frysa hemma? Det ska ingen behöva göra! Något annat som kan vara bra att se över om man upplever ökad värmeförlust hemma är sina dörrar, det kan också vara en stor energibov. Många väljer även att glasa in sin altan/uteplats för att hålla värmen inomhus, och att dom då sedan får ett extra rum att kunna vistas i året om är såklart ett stort plus i kanten.

Håll koll på U-värdet

Det kan vara frestande att låta de gamla fönstren sitta kvar för att spara pengar, men faktum är att det krävs otroligt många timmar för att renovera gamla fönster så i slutändan om man ser till både arbetskraft och kommande elräkningar så har man inte sparat så många kronor ändå. Välj istället att tänka långsiktigt och investera i kvalitetsfönster som har ett lågt U-värde. Desto lägre värde, desto bättre isoleringsförmåga.

Dags för nya fönster

Man brukar säga att livslängden för ett fönster är ca 40 år, så när du byter ut dina gamla fönster hemma gör du en stor investering för många år framöver. Även fast kostnaden för nya fönster kan upplevas som en stor och jobbig utgift för stunden, är det något som kommer gynna dig, ditt hus och din plånbok i många år framöver. Med nya fönster sänker man inte bara kostnaden för uppvärmning, utan man förbättrar även inomhusmiljön och man dämpar buller och ljud utifrån.

Vi hjälper dig hitta rätt

Vi på Kronfönster hjälper dig hitta rätt fönster. Vi tar hänsyn till klimat, vind och väder och tittar på den bästa lösningen för just ditt hus. Ta kontakt med oss redan idag – vi ser fram emot att hjälpa dig!

Läs mer om våra fönster Beräkna pris på fönster & dörrar
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this