Byggnadsnämnden i Höganäs får bakläxa av länsstyrelsen i ett bygglovsärende om pvc-fönster och kulturfönster i en fastighet av kulturhistoriskt intresse.

2014 fick ett par bygglov för att bygga till och bygga om ett hus i centrala Höganäs. Men när de ändrade sig och ville sätta in vita plastfönster istället för röda träfönster tog det stopp.

Fastigheten ses som kulturhistoriskt värdefull.

Kommunen hänvisade till stadsarkitektens tidigare yttrande om att huset inte får förvanskas och att plastfönster är fel val om man vill bibehålla den gamla karaktären, och nekade ändring av bygglovet.

Men länsstyrelsen slår fast att plastfönster inte kan ses som en förvanskning av byggnaden i fråga och skickar tillbaka ärendet till byggnadsnämnden.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Kronfönster har i många fall fått stadsarkitektens tillåtelse att sätta in våra Kulturfönster Småland i fastigheter av stort kulturhistoriskt intresse, vi har till och med fått tillåtelse att ersätta gamla träfönster med våra Småland i K-märkta hus.

Hos Kronfönster är det alltid du som kan avgöra, eftersom Kronfönster tillverkar i alla material. Vi har träfönster, aluminiumfönster och pvc-fönster. Du är designer och bestämmer vad som är rätt fönster för ditt hus.

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this