Bidrag nummer 9 och 10, till ”vinn dina fönster i julklapp”

Bidrag nummer 9 i vår julklappstävling.

Passar på att beställa fönster då ni har denna fantastiska kampanj på lång leveranstid. Ännu mer fantastiskt hade det självklart varit att få vinna dem!  Jag, min sambo och våra 2 barn (3år samt 5mån) blev ägare till vårat drömhus 2010, en västerbottensgård byggd 1927. 2010 började en renovering som vi trodde skulle vara klar ca ett år senare. Vi visste att fönstren var i dåligt skick samt att husets uppvärmning och ventilation behövde förbättras. Vi hade ingen erfarenhet av husbygge tidigare men var fast beslutna att lyckas på egen hand. Med fantastisk hjälp även från nära och kära har vi sakta men säkert börja färdigställa. Vi har i princip jobbat med huset varje helg i 3 års tid nu men har inte riktigt kommit till el, ventilation, avlopp eller övervåningens fönster ännu. Vi har absolut inte tappat hoppet, men vi skulle behöva lite medvind nu. Huset visades vara fuktskadat på flera ställen, bl.a syllen, som nu är utbytt. Hela grunden är omgjord och en betongplatta är nu gjuten under hela huset (förutom under stor del av köket där det är källare). Hösten 2010 skulle vi reparera skorstenen då den enligt sotaren var täppt i nedre delen. Vid närmare inspektion insåg vi att den var i ett fruktansvärt dåligt skick och behövde plockas ner. För varje tegelsten som togs bort uppifrån så gungade skorstenen till. Med våran tur rasar strax därefter skorstenen inne i huset, bl.a över mitt kära evighetsprojekt, det skrapade och slipade locktaket i köket som skulle bevaras.

Huset ligger på landsbygden och är inte värderat högre än vad vi köpte det för, därmed får vi inget huslån till renoveringen. Våra besparingar som vi hade beräknat skulle räcka till hela huset har till stor del gått åt till att reparera husets skavanker. Nu tvingas vi ta lån på högre ränta (så även för dessa fönster) för att så snabbt som möjligt bli klar och därmed värdera upp huset lite till.

Fönstren till nedervåningen har jag fyndat på blocket då dem inte behövde måttbeställas, därav endast beställning på 5 fönster i denna order. Att få vinna dessa fönster skulle vara underbart och inte minst göra en stor skillnad för oss. Bättre present till mitt 30-års firande skulle jag verkligen inte kunna få!!!

/Med vänliga hälsningar Johanna

Bidrag nummer 10.

I ögonen ser man en människas själ, liksom fönstren är de ögon som
ger ett hus dess speciella själ.

En gång i tiden var jag känd på bygden för mina vackra ögon och mitt
fantastiska läge och visst ….jag kände mig vacker! Jag är en dam i mina
bästa år och de första 150 åren hade jag en stark personlighet som
charmade många.

Plötsligt blev mina ägare för gamla och sålde mig till någon som tyckte att min personlighet var lite för dragig. Byte av fönster kom på tal och i sann 70-talsanda föll valet på stora treglasfönster. Visserligen varma och sköna men ack så fula. Min personlighet fick sig en ordentlig törn. VEM var jag nu utan mina omtalade vackra ögon. Mitt vackra läge fanns ju kvar, men vad är vacker utsikt om den inte kan skådas genom vackra fönster?

När det så blev dags för ägarbyte igen väntade jag med spänning. Mina nya ägare verkade vara en trevlig familj med känsla för stil, så mitt hopp tändes på nytt. Fönsterbyte kom återigen på tal och jag höll tummarna att de skulle välja rätt. Familjen använde mig som fritidshus och jag följde noggrant deras diskussioner och sökning av rätt fönsterleverantör när de var hos mig på helgerna. Till slut förstod jag på deras gemensamma leende att sökandet hade gett resultat….skulle min dröm nu äntligen besannas? Jag vet nu att valet föll på Kronfönster som kan konsten att kombinera modern teknik med gammaldags charm och nu längtar jag tills jag får mina nya, fina fönster så att jag kan känna mig som en ”Madame” igen.

Efter att ha tjuvlyssnat lite till, förstod jag också att familjen vill spendera all sin tid här i mitt vackra landskap och därför planerar att locka hit en stilig ung man som får stå hand i hand bredvid mig. Tillsammans bildar vi det perfekta paret där familjen kan bo och i framtiden kan se barnen växa upp. Jag är säker på att jag kommer att trivas med mina nya fönster och isåfall är chansen stor att min nya vän även han kommer att få njuta av den fina utsikten genom Kronfönster!

Vidare hörde jag familjen prata om att de pengar som blir över vid en eventuell vinst, skall användas till att fortsätta återställa mig till den ungdomliga skönhet som jag var för 200 år sedan.
Jag längtar…..

Hälsningar från Huset vid sjön

Snart presenterar vi vinnaren i tävlingen.

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this